USİAD’IN AMACI :
Uluslararası Sanayiciler ve iş insanları Derneği Türkiye ile Bütün Dünya sanayici ve iş adamları arasında ekonomi, kültür, ticari, sanayi ve sosyal faaliyetlere gelişmesine ; anayasada ifadesi bulunan maddelere bağlı Türk Medeni Kanunu, Dernekler Kanunu ve buna bağlı yönetmelikler, genelge ve tebliğler doğrultusunda meslek kuruluşlarla güç birliği çerçevesinde görüş alışverişi, koordinasyonunu sağlamak, projeler hazırlamak ve hayata geçirmek, bölgesel ve sektörel potansiyelleri en iyi bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak, girişimciliği geliştirmek, yatırımcıların, ihracatçıların önünü açacak politikalar oluşturmak bilgi alışverişi yol gösterici ticari şuuru geliştirmek ve iş birliğini sağlamak iş çevreleri arasındaki dostluğun anlayış ve ortak menfaatlere dayalı gelişmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.
USİAD’TA Çalışma Konuları ve Biçimleri
Uluslararası Sanayiciler ve iş insanları Derneği Dernek amaçları doğrultusunda kurulması, yapılması, işletilmesi, açılması ve yayınlanması izne tabi olan tüm iş ve işlemlerde yasal mevzuat çerçevesinde resmi kurum ve kuruluşlardan gerekli izinler alınmak şartıyla aşağıdaki faaliyetleri yapar;
1-Yapılacak faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak.
2- Türkiye ve Diğer Ülkelerin Sanayici ve iş insanlarını bir araya getirmek kurs, seminer ve panel gibi eğitim çalışmalarında bulunmak, ülkeler toplum ve bireysel yararına çalışabilmeleri için dernek bünyesinde gerekli olan her türlü bilgi,belge, doküman ve yayınlar temin etmek, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı sağlar. bilgilendirme amacı ile bültenler çıkarır.
3- Sanayici ve iş insanları arasındaki etkin iletişim, birliktelik oluşması için her türlü teknik araç ve gereci demirbaş ve kırtasiye
malzemelerini temin etmek. Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkarmak,
4- Gerekli izinler almak şartı ile yardım toplama faaliyetlerinde bulunmak yurt içinde ve yurt dışında bağış kabul etme ülkemizin ve Diğer ülke ekonomilerine katkıda bulunmak.
5-İş almalarını sağlamak için çalışmalarda bulunmak. İş yapılan çevrelerle Türkiye ve Yurtdışında çıkabilecek sorunların çözümüne yardımcı olmak. Meslek disiplini ahlaki değerlerinin geliştirilmesi , yaygınlaştırılması ve uygulamalara yansıtılmasını sağlayıcı çalışmalar yapmak. Bununla ilgili gerekli ortamı oluşturmak. Sektörlerin Türkiye ve Yurtdışındaki müşteri konumundaki kişi ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere maliyet, kalite ve performansı yüksek tutacak çalışmalar yapmak.
6-Tüzük amaçlarının gerçekleşmesi için ihtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek için
gerektiğinde İktisadi ,Ticari ve Sanayici işletmeler kurmak ve işletmek. Projeler üretmek,
karşılaşılacak sorunlara çözüm aramak, uluslar arası platformda pazardaki gelişmeleri
izlemek, araştırmak , tanıtmak, ilgili kuruluşlarla iş birliği yapmak,
7-Diğer Ülkelerden heyetler davet etmek ,diğer dış ülkelere heyetler göndermek, yapılacak iş birliği toplantılarına katılmak ve Türkiye ile Diğer Ülkelerdeki kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak ve görüş alışverişinde bulunmak.
8- Üyelerinin yararlanmaları için boş zamanlarını değerlendirmek için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesisler kurmak ve bunları tefriş etmek. Dernek amaçlarının gerçekleştirilmesi için bütün sektörler ile ilişkisi olan mevcut ve ileride kurulacak olan Türkiye ve Yurtdışındaki yerli ve yabancı özel ve kamu kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, mesleki kuruluşlar ile vakıflar , dernekler , şirketler ve federasyonlarla , üniversiteler, bilimsel araştırma kuruluşları ve akademisyenler ile işbirliği yapmak.
9- Üyeleri arasında beşeri münasebetleri geliştirmek ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, sıla geceleri, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler v.b. düzenlemek ve üyelerin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak.
10-Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulacak taşınır taşınmaz mal satın almak, satmak,
kiralamak, kiraya vermek ve taşınmaz mallar üzerinde ayni hak tesis etmek.
11-Amacı gerçekleştirilmesi için gerekli görülmesi durumunda vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, Konfederasyon Kurmak veya kurulu bir Konfederasyona katılmak, gerekli izin alınarak dernekleri izinle kurabileceği tesisleri kurmak.
12- Uluslar arası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki dernek ve kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlara proje bazında ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmak, sektörü ilgilendiren fırsat ve tehdit gizleme, araştırma ve bu konuda uygun stratejiler geliştirmek, hayata geçirilmesini sağlamak.
13- Amacını gerçekleştirmek üzere benzer amaçlı derneklerle, işçi ve işveren sendikaları ve mesleki kuruluşlardan maddi yardım almak ve adı geçen kurumlara maddi yardımda bulunmak. Türkiye ve yurt dışındaki yapılacak olan önemli ihaleleri izlemek, bunlarla ilgili doküman sağlayarak üyelere duyurmak.
14- Amacının gerçekleştirilmesi için gerekli görülmesi halinde 5072 sayılı dernek ve vakıfların kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerine dair kanun hükümleri saklı kalmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak çalışmalar ve projeler yürütmek.
15-Üyelerinin yiyecek ve giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile sandık kurmak.
16-Gerekli görülen yerlerde şube ve temsilcilikler açmak.
17-Amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika v.b. sivil toplum kuruluşları ile ortak bir amacı gerçekleştirmek için platformlar oluşturmak.
16-Amacın gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan ve kanunların yasaklamadığı her türlü faaliyette bulunmak,